milgamma® lábápoló krém
10% urea (bőrpuhító) tartalommal

A milgamma lábápoló krém 10% ureát tartalmaz, parfüm és tartósítószer mentes.

A milgamma lábápoló krém ajánlott:
  • száraz, durva, repedezett láb napi ápolására
  • lábápolásra cukorbetegség, neurodermatitisz és ichtiózis esetén
Az urea a bőr egy természetes nedvességtartó alkotóeleme és az egészséges szaruréteg kb. 1% ureát tartalmaz. Száraz bőrnél a bőr urea tartalma gyakran csökkent. A bőrgyógyászatban az urea jól bevált, természetes nedvességtartó faktor, amely megköti, és ezzel növeli a bőrben a nedvességet, csökkenti a viszketést és felpuhítja az elszarusodott bőrt.

A milgamma lábápoló krém a nedvességmegtartó ureát magas koncentrációban tartalmazza. Ezáltal a bőr nedvességfelvevő és tároló képességét támogatja. A bőrirritáció és az allergia kockázatának csökkentésére a milgamma lábápoló krém nedvességmegkötő ureát és bőrbarát alapkrémet tartalmaz. Nem tartalmaz szín- és illatanyagokat, valamint tartósítószereket.

A láb érték! Vigyázzon rá!

Kedves Cukorbeteg Hölgy!
Kedves Cukorbeteg Úr!


Cukorbetegeknél a lábkárosodás kockázata fokozott, és gyakran alakul ki nagyon száraz és repedezett bőr. A betegek gyakran nem is veszik észre az összefüggést a lábkárosodás és az alapul szolgáló anyagcsere betegség között.

A cukorbetegség okozta anyagcsere állapot miatt a cukorbetegek verejték- és faggyúmirigy működése csökkent. Ez főleg a talpakon és a lábakon jelentkezik.

A cukorbetegek száraz talpbőréből nem a zsír, hanem a megváltozott verejték kiválasztás miatt a víz hiányzik.

A nedvességet adó urea rendszeres használata támogatja a bőr vízkötését és vízfelvevő, valamint vízraktározó képességét. A milgamma lábápoló krémet legjobb naponta egyszer vagy többször az érintett bőrfelületre felvinni. Ezért különösen fontos a cukorbetegek speciális szükségleteinek megfelelő rendszeres bőrápolás.