NEUROPÁTIA TUDÁSTÁR VIDEÓK – ORVOSOKTÓL ÉRTHETŐEN A NEUROPÁTIÁRÓL

Neuropátia Tudástár 1. rész:
A neuropátia (idegkárosodás) és tünetei

Mi a neuropátia (más néven idegkárosodás)? Milyen tünetek formájában jelentkezik? Milyen okai lehetnek? Ezekre a kérdésekre válaszol Dr. Keresztes Katalin PhD főorvos, belgyógyász, diabetológus, kardiológus. A Neuropátia Tudástár támogatója: a Milgamma®.

Neuropátia Tudástár 2. rész:
A neuropátia (idegkárosodás) és a cukorbetegség kapcsolata

Van-e összefüggés a cukorbetegség és a neuropátia, azaz idegkárosodás között? Milyen mechanizmus játszik szerepet a kialakulásában, mikor jelentkezik? Egy cukorbeteg milyen tünetekre figyeljen, mikor forduljon orvoshoz? Ezekre a kérdésekre válaszol Dr. Rosta László háziorvos, belgyógyász, diabetológus. A Neuropátia Tudástár támogatója: a Milgamma®.

Neuropátia Tudástár 3. rész:
Fájó láb: érszűkület vagy neuropátia (idegkárosodás) okozza?

Melyek a fájó láb leggyakoribb okai? Mi a különbség az érszűkület és a neuropátia (azaz idegkárosodás) okozta fájdalom között? Milyen egyéb jelek különböztetik meg ezt a két betegséget? Ezekre a kérdésekre válaszol Dr. Sipos Anikó belgyógyász, diabetológus, háziorvos a Neuropátia Tudástár 3. részében. A Neuropátia Tudástár támogatója: a Milgamma®.

Neuropátia Tudástár 4. rész:
A neuropátia (idegkárosodás) érzőideget érintő tünetei

Milyen típusú fájdalommal jár az érzőideget érintő idegkárosodás (azaz neuropátia)? Mi a neuropátia paradoxona? Ezekre a kérdésekre válaszol az előző részben is szereplő Dr. Sipos Anikó belgyógyász, diabetológus, háziorvos a Neuropátia Tudástár 4. részében. A Neuropátia Tudástár támogatója: a Milgamma®.

Neuropátia Tudástár 5. rész:
A fájdalomérzet csökkenése, mint neuropátiás tünet

Kóros állapot-e, ha nem érezzük a fájdalmat? Mi az összefüggés a neuropátia (idegkárosodás) és a között, hogy hiányzik a fájdalomérzetünk? Előfordulhat-e, hogy nem érezzük meg, hogy feltörte a cipő a lábunkat, ugyanakkor arra ébredünk az éjszaka közepén, hogy fáj a lábunk? Ezekre a kérdésekre válaszol Dr. Oláh Ilona, a Magyar Diabetes Társaság Háziorvosi Munkacsoportjának vezetője, háziorvos, belgyógyász, diabetológus a Neuropátia Tudástár 5. részében. A Neuropátia Tudástár támogatója: a Milgamma®.

Neuropátia Tudástár 6. rész:
A száraz talp, mint neuropátiás tünet

Lehet a száraz talp a neuropátia (idegkárosodás) tünete? Jó, ha izzad a lábunk? Mi a verejték funkciója? Milyen fájdalommentes vizsgálattal mutatható ki, hogy kórosan vízhiányos-e a talpbőr? Ezekre a kérdésekre válaszol Dr. Keresztes Katalin PhD főorvos, belgyógyász, diabetológus, kardiológus a Neuropátia Tudástár 6. részében. A Neuropátia Tudástár támogatója: a Milgamma®.

Neuropátia Tudástár 7. rész:
A neuropátia (idegkárosodás) szív- és érrendszeri hatásai

Hogyan érinti a neuropátia (idegkárosodás) a szívet és az ereket? Mi az a „néma” infarktus, és milyen veszélyeket hordoz magában? Neuropátia Tudástár videósorozatunk 7. részében többek között ezekre a kérdésekre válaszol Dr. Horváth Viktor PhD belgyógyász, diabetológus, kardiológus. A Neuropátia Tudástár támogatója: a Milgamma®.

Neuropátia Tudástár 8. rész:
A neuropátia (idegkárosodás) diagnosztizálása – Mit tehet a háziorvos?

Általában milyen, neuropátiára (idegkárosodásra) jellemző tünetekkel fordulnak a betegek a háziorvoshoz? Mit tehet a háziorvos a neuropátia felderítésére? Milyen gyors és fájdalommentes vizsgálati módszereket alkalmazhat? Hova irányíthatja háziorvos a beteget, ahol még alaposabb kivizsgálásban részesülhet? Többek között ezekre a kérdésekre válaszol Dr. Hermányi Zsolt Msc. osztályvezető főorvos. A Neuropátia Tudástár támogatója: a Milgamma®.

WÖRWAG Pharma Kereskedelmi Kft. © 2018-21. Az oldalon található információk kizárólag általános tájékoztatásra szolgálnak, semmilyen módon nem helyettesítik az orvosi konzultációt, vizsgálatokat és az orvosi diagnózis felállítását. Az oldal tartalma önmagában nem használható fel betegség megállapítására és kezelés megkezdésére. További felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez! Mil/W/2021-91 Szöveg lezárása: 2021.11.15.

Vissza a tetejére