IZOMFÁJDALMAK

A mozgásszervi eredetű gerinc- és végtagpanaszok vezető tünetei: a fájdalom, a mozgáskorlátozottság és a fokozott izomfeszülés.

Sok ember életét keseríti, életminőségét rontja a krónikus fájdalom, melynek egyik leggyakoribb oka a gerincoszlop és a környéki idegek és izmok megbetegedése. Ebben az esetben a panaszok két hétnél tovább tartanak. Vezető tünet a fokozott izomgörcs miatti fájdalom, a mozgások beszűkülése, korlátozottsága, fájdalmassága.

izomfájdalom; izomfeszülés; zsibbadás; neuropátia; idegkárosodás

A fájdalomra jellemző, hogy mozgásra, terhelésre jelentkezik, pihenésre csökken. A gerinc melletti izmok feszülése, görcse kíséri, melynek következtében az érintett gerincszakasz mozgása beszűkül. Gyakran a gerinc fájdalomkerülő tartást vehet fel. Súlyosabb esetben a karba vagy a lábba sugárzó fájdalom, zsibbadás, izomgyengülés alakul ki.

A gerinc bármely szakasza megbetegedhet. A vezető tünet itt is a fájdalom, mozgáskorlátozottság, izomfeszülés. Ezekhez társulnak az adott gerincszakaszra jellemző ún. radikuláris, más néven gyöki tünetek (az ideg lefutásának megfelelő zsibbadás, fájdalom, izomgyengeség, stb.).

A Milgamma® bevont tabletta és a Milgamma® N lágy kapszula idegvédő hatása mellett főképp nagy dózisú hatóanyag-kombinációjának és magas B12-vitamin tartalmának köszönhetően fájdalomcsillapító hatást is kifejthet.
Vissza a tetejére