Miben rejlik a Milgamma® hatékonysága?

A B-vitaminok egy vízben oldódó vitamincsalád tagjai, amelyek a sejtosztódásban játszanak rendkívül nagy szerepet. Emellett bizonyos B-vitaminok nélkülözhetetlenek más enzimek, vitaminok és egyéb tápanyagok hasznosításához, vagyis ha a szervezetbe túl kevés B-vitamin jut, akkor ez más, fontos folyamatokban részt vevő molekulák működésére is hatással van. Az egészséges szervezetbe megfelelő táplálkozással elegendő mennyiségű B1-vitamin jut be, de a napi mennyiség felszívódása korlátozott, mert a tiamináz enzim elbontja, és hasznosítás nélkül kiürül a szervezetből.

Mivel a B-vitaminok igen sokféle funkciót töltenek be, a hiányuk is sokféle tünet képében jelentkezhet. Emellett a legtöbb esetben nem egy, hanem több B-vitamin hiányáról van szó, vagyis egy-egy B-vitamin pótlásával nem biztos, hogy minden tünetet megszüntethetünk.

A Milgammában lévő benfotiamin a B1-vitamin zsíroldékony változata, amelynek magas a felszívódási hatékonysága. A vérplazmában magasabb koncentrációban jelenik meg, mint a tiamin (vízben oldódó B1-vitamin). Felszívódása dózisfüggő: minél több kerül be a szervezetbe, annál nagyobb mennyiség hasznosul. Zsíroldékonyságának köszönhetően gond nélkül átjut a zsírt és fehérjét tartalmazó sejtfalon.

A Milgamma® bevont tabletta benfotiamint és B12 vitamint, a Milgamma® N lágy kapszula emellett még B6-vitamint is tartalmaz, míg a Milgamma® Neuro 100/100 mg filmtabletta benfotiamint és B6-vitamint tartalmaz.

Vény nélkül kapható gyógyszerek:

Milgamma® N lágy kapszula (20, 50 és 100 szemes változatban is)

A Milgamma® család szájon át bevehető termékei közül a mindhárom aktív hatóanyagot: a benfotiamint, a B6- (piridoxin) és a B12-vitamint (cianokobalamin) is tartalmazó Milgamma® N lágy kapszula naponta 3x adagolva segíthet többek között az idegbántalmak, a fájdalmas izomfeszülések, az övsömör és az arcidegbénulás kezelésében. Laktózmentes. Gluténmentes.

Hatóanyagok: 40 mg benfotiamin, 90 mg B6-vitamin, 0,25 mg B12-vitamin.

Milgamma® bevont tabletta (20, 50 és 100 szemes változatban is)

Idegkárosodás mellett reumás panaszok és izomfájdalmak esetén is alkalmazható a Milgamma® bevont tabletta, amely benfotiamint és B12-vitamint (cianokobalamin) tartalmaz. Gluténmentes.

Hatóanyagok: 50 mg benfotiamin, 0,25 mg B12-vitamin.

Milgamma® Neuro 100/100 bevont tabletta (30 szemes)

A benfotiamint és B6-vitamint (piridoxin) legnagyobb mennyiségben tartalmazó Milgamma® Neuro 100/100 bevont tabletta napi egyszeri adagolása kényelmes lehetőséget kínál a betegek számára. Laktózmentes. Gluténmentes.

Hatóanyagok: 100 mg benfotiamin, 100 mg B6-vitamin.

WÖRWAG Pharma Kereskedelmi Kft. © 2018-21. Az oldalon található információk kizárólag általános tájékoztatásra szolgálnak, semmilyen módon nem helyettesítik az orvosi konzultációt, vizsgálatokat és az orvosi diagnózis felállítását. Az oldal tartalma önmagában nem használható fel betegség megállapítására és kezelés megkezdésére. További felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez! Mil/W/2021-91 Szöveg lezárása: 2021.11.15.

Vissza a tetejére