Cégtörténet

A Wörwag Pharma története 1965-ben indult egy családi vállalkozásként működtetett stuttgarti patikából, amelynek tulajdonosa, dr. Fritz Wörwag, 1971-ben úgy döntött, hogy saját gyógyszeripari vállalkozásba kezd. Megvásárolta a Walter-féle vegyi üzemet, és megalapította a Wörwag Pharmát. Később átvette az Ankermann cég és az osnabrücki Richter cég, majd a Virgil Mayer cég termékeit.

Milgamma®; neuropáta; neuropathia; benfotiamin

A nemzetközi terjeszkedés 1992-ben indult meg, az első képviselet Magyarországon jött létre, és 1993-tól elkezdődött a ma is jól ismert Milgamma® és Magnerot® termékek forgalmazása.

1995 és 1999 között Bulgária, Oroszország, Csehország, Románia, a Balti államok, Szlovákia és Lengyelország csatlakozott a nemzetközi üzletághoz. Ebben az évben 85 gyógyszer és 9 étrendkiegészítő alkotta a termékpalettát.

Az ezredfordulón dr. Fritz Wörwag átadta a cég ügyvezetését gyermekeinek, Monika és Marcus Wörwagnak. Jelenleg a Wörwag Pharma Tanácsadó Testületének tagjaként vesz részt a cég irányításában.

A Wörwag Pharma további fejlődésének eredményeként 2001 és 2008 között sorrendben Azerbajdzsán és Grúzia, majd Ukrajna, Kazahsztán, Moldávia, Hongkong, Szlovénia, Fehér-Oroszország, Olaszország, Szerbia, Örményország, Kína, Kirgizisztán, Bosznia-Hercegovina, és Montenegró részvételével bővült a nemzetközi tevékenység.

A legnagyobb arányú fejlődés 2009-ben történt. Ebben az évben Macedónia, Üzbegisztán, Vietnám, Türkmenisztán, Tadzsikisztán, Equador, Peru, Brazília, Chile, Albánia és Dél-Korea kapcsolódott a nemzetközi üzletághoz. A dolgozói létszám jelenleg meghaladja a 900 főt, a forgalmazott termékek száma 150-re nőtt.

Wörwag Pharma jövőkép

A Wörwag Pharma magyar leányvállalata 1993-ban jött létre. Meghatározó és jelenleg is érvényes filozófiánk szerint kiemelt fontosságúnak tartjuk a betegekkel, az orvosokkal és a gyógyszerészekkel való személyes kapcsolattartást, a támogató, együttműködésre épülő vállalati kultúrát, amely meghatározza munkánk iránt érzett elhivatottságunkat.

Anyacégünk, a Wörwag Pharma GmbH & Co.KG, ma már közel 40 országban működő, 150 terméket forgalmazó nemzetközi vállalat, amely jelenleg is hű maradt eredeti értékeihez. Jövőbeli céljainkat alap filozófiánk határozza meg: saját fejlesztésű készítményeink, OTC és generikus gyógyszereink tekintetében is növelni kívánjuk a gyógyítás és a betegek jóllétének szolgálatába állított szakértelmünket.

A Wörwag Pharma a diabétesz és a diabéteszhez kapcsolódó szövődmények, különösképpen a neuropátia diagnosztikáját és terápiáját vallja legfontosabb küldetésének, de jelen van a kardiovaszkuláris, nőgyógyászati és pszichiátriai területen is.

Felelős vállalatként a jövőben is támogatni fogjuk az egészségügyi rendszer körülményeinek javítását, elsősorban a diagnosztikai háttér fejlesztésének, a szakemberek oktatásának és az egészségügyi szűrések terén.

dr. Kádár Éva
ügyvezető igazgató
Wörwag Pharma Kft.

WÖRWAG PHARMA
Több, mint 25 éve az egészség szolgálatában

A Wörwag Pharma minden munkatársa elkötelezett abban, hogy a szakemberekkel szoros partnerkapcsolatot kiépítve és a betegek véleményét is meghallgatva alakítsa ki vállalati stratégiáját, hogy az igényeknek megfelelően vehessen részt a magyar egészségügy fejlesztésében.

A cég ezért is tartja – már a kezdetektől – fontosnak Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramjának támogatását, hiszen ez az országos rendezvénysorozat kulcsszerepet tölt be az egészségvédelem területén és komplex megoldásokat kínál az érdeklődők és rászorulók számára. A program az állapotfelmérés mellett a különböző egészségügyi problémák megelőzéséhez is hasznos tanácsokkal látja el az érdeklődőket.

A Wörwag Pharma célja, hogy korszerű és minőségi készítményei mindenki számára elérhetőek legyenek, egyik legfontosabb feladatának pedig az idegkárosodás (neuropátia) felismerését és ellátását vallja. A vállalat ennek jegyében hozta létre az Országos Neuropathia Oktató és Szűrő Központot 1998-ban, melyet további centrumok nyitásával országos hálózattá alakított.

2016 óta nemcsak Magyarországon, de a kontinensen is egyedülálló módon az addig felnőttekre szakosodott Neuropathia Centrumok mellett már gyermekek neuropátia szűrésére is lehetőség van.

A Wörwag Pharma fontos célja, hogy elősegítse az emberek egészségének megőrzését, szükség esetén helyreállítását, és hozzájáruljon az egészségtudatos magatartás meghonosításához.

A Wörwag Pharma 2013-tól folyamatosan a Magyar Diabetes Társaság Aranyfokozatú Támogatója.

A Wörwag Pharma 2012-től folyamatosan Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramjának Aranyfokozatú Főtámogatója.

Vissza a tetejére