Miben rejlik a Milgamma® hatékonysága?

 

A B-vitaminok egy vízben oldódó vitamincsalád tagjai, amelyek a sejtosztódásban játszanak rendkívül nagy szerepet. Emellett bizonyos B-vitaminok nélkülözhetetlenek más enzimek, vitaminok és egyéb tápanyagok hasznosításához, vagyis ha a szervezetbe túl kevés B-vitamin jut, akkor ez más, fontos folyamatokban részt vevő molekulák működésére is hatással van. Az egészséges szervezetbe megfelelő táplálkozással elegendő mennyiségű B1-vitamin jut be, de a napi mennyiség felszívódása korlátozott, mert a tiamináz enzim elbontja, és hasznosítás nélkül kiürül a szervezetből.

Mivel a B-vitaminok igen sokféle funkciót töltenek be, a hiányuk is sokféle tünet képében jelentkezhet. Emellett a legtöbb esetben nem egy, hanem több B-vitamin hiányáról van szó, vagyis egy-egy B-vitamin pótlásával nem biztos, hogy minden tünetet megszüntethetünk.

Milgamma termékcsalád

A Milgammában lévő benfotiamin a B1-vitamin zsíroldékony változata, amelynek magas a felszívódási hatékonysága. A vérplazmában magasabb koncentrációban jelenik meg, mint a tiamin (vízben oldódó B1-vitamin). Felszívódása dózisfüggő: minél több kerül be a szervezetbe, annál nagyobb mennyiség hasznosul. Zsíroldékonyságának köszönhetően gond nélkül átjut a zsírt és fehérjét tartalmazó sejtfalon.

A Milgamma® bevont tabletta benfotiamint és B12 vitamint, a Milgamma® N lágy kapszula emellett még B6-vitamint is tartalmaz, míg a Milgamma® Neuro 100/100 mg filmtabletta benfotiamint és B6-vitamint tartalmaz.

A Milgamma® bevont tabletta és Milgamma® N lágy kapszula – a számos eddigi idegvédő hatása mellett – egyre fontosabb helyet foglalhat el mind az akut, mind az idült fájdalomcsillapításban és a nem-szteroid típusú gyulladáscsökkentő (NSAID) diclofenac hatóanyag hatásának fokozásában, ill. az általa okozott mellékhatások csökkentésében, úgy, hogy a diclofenac dózisa és szedésének időtartama a kombinált kezelés során csökkenthető.

Vény nélkül kapható gyógyszerek:

Milgamma® N lágy kapszula (20, 50 és 100 szemes változatban is)

A Milgamma® család szájon át bevehető termékei közül a mindhárom aktív hatóanyagot: a benfotiamint, a B6- (piridoxin) és a B12-vitamint (cianokobalamin) is tartalmazó Milgamma® N lágy kapszula naponta 3x adagolva segíthet többek között az idegbántalmak, a fájdalmas izomfeszülések, az övsömör és az arcidegbénulás kezelésében. Laktózmentes. Gluténmentes.

Hatóanyagok: 40 mg benfotiamin, 90 mg B6-vitamin, 0,25 mg B12-vitamin.

Milgamma® bevont tabletta (20, 50 és 100 szemes változatban is)

Idegkárosodás mellett reumás panaszok és izomfájdalmak esetén is alkalmazható a Milgamma® bevont tabletta, amely benfotiamint és B12-vitamint (cianokobalamin) tartalmaz. Gluténmentes.

Hatóanyagok: 50 mg benfotiamin, 0,25 mg B12-vitamin.

Milgamma® Neuro 100/100 bevont tabletta (30 szemes)

A benfotiamint és B6-vitamint (piridoxin) legnagyobb mennyiségben tartalmazó Milgamma® Neuro 100/100 bevont tabletta napi egyszeri adagolása kényelmes lehetőséget kínál a betegek számára. Laktózmentes. Gluténmentes.

Hatóanyagok: 100 mg benfotiamin, 100 mg B6-vitamin.

Kozmetikum:

Milgamma® lábápoló krém

A cukorbetegek lábán a verejtékmirigyeket ellátó idegek károsodása gyakran vezet száraz, ún. diabéteszes láb szindróma kialakulásához. Ennek kezelésére kínál megoldást az illat-, színezőanyag- és tartósítószer-mentes Milgamma® lábápoló krém 10% bőrpuhító urea tartalommal.
Vissza a tetejére